Mozartkulor
Mozartkulor - 12 stycken
Hasselnötsmassa:
3 msk vispgrädde
35 gram sockerfri choklad (jag använder mörk, men ljus går bra om man vill ha den lite sötare)
½ dl hasselnötsmjöl
ev extra sötning
Mandelmassa:
3 dl mandelmjöl
30 gram rumsvarmt smör
ca 2 msk stevia strö
2-4 droppar bitterandearom
½ krm vaniljpulver
Chokladöverdrag:
100 gram sockerfri hasselnötschoklad (eller annan choklad)
Hasselnötsmassa
Koka upp vipgrädden (jag gjorde det i micron). Ta bort grädden från värmen och lägg ner bitar/hackad choklad och rör om tills chokladen smält. Rör ner hasselnötmjöl och eventuell sötning. Låt stå kallt tills smeten stellnar.
Mandelmassa
Rör mandelmjöl, stevia strö med smör till en mandelmassa. Smaksätt med vanilj och bittermandearom och rör nga om tills allt blandats. Låt kallna en stund i kylen.
Platta ut en bit av mandelmassan och lägg en bit av hasselnötsmassan i mitten, dra upp knaterna så att det bildar en kula med hasselnötsmassan i mitten. Smält chokladen och doppa kulorna i den. Låt stelna.
ser så jäkla gott ut! snart snart snart (återigen; TACK FÖR DIN GRATULATION!!!) har jag mera pengar, när jag börjar plugga i vår. då kmr jag kunna baka allt det gott du lägger upp recept på. YUM!
Gosh va gott! Började genast dreggla lite känner jag.. Måste nog göra inför kommande julbrunch! Dessa och en mängd andra läckerheter från din underbara blogg! :D
Synd du inte skurit i ser en, skulle vilja se hur de blev inuti =) Riktigt bra recept!
Hej igen :) Om man köpt vanlig mandelmassa, hur mkt behöver man då ungefär? :)
Sv; Okej, tack så mycket :D